Димитър Бербатов посочи наследниците на Лионел Меси и Кристиано Роналдо на световната футболна сцена.

Двамата нямат равни на терена в последното десетилетие, но вече преминалите 30-те си години, се забелязва отстъпление в представянето им, а всички се питат кой ще ги наследи.

Бербатов има своето мнение по въпроса, като посочи Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд за новите суперзвезди на футбола.

"Холанд е много обещаващ млад футболист. Аз смятам, че има немалък шанс да наследи Меси или Роналдо. Не само Холанд, ами Мбапе също би успял. Той прави за смях противниковите защитници.

Трябва да изчакаме, да се надяваме, че двамата ще останат здрави и ще продължат развитието си, така че да можем да ги гледаме на най-високо ниво дълго време. През тази седмица в медиите се появи информация за много клубове, които искат да привлекат Холанд, но не виждам причина да сменя клубната принадлежност, той току-що се присъедини към голям отбор.

Смятам, че е на правилното място в момента. Може да се види израстване, вкарва голове, прави асистенции. Ако беше преминал в Манчестър Юнайтед или Реал (Мадрид) дали в момента щеше да е на същото ниво, на което е в Дортмунд?

Клубът, мястото, на което живее, и хората, които са около него, са толкова важни, че аз съм изумен от развитието му в Дортмунд. Останалите отбори няма да му избягат, те ще продължават да го следят и, когато моментът настъпи, ще го закупят. Няма да съм изненадан, ако бъде подобрен рекорда за най-скъп трансфер. Спокойно може да бъде продаден за повече от 200 милиона евро, но засега нека играе в Борусия (Дортмунд)", сподели Бербатов.

Снимка: АР/БТА