Британският спортен гигант "Скай Спортс" изпрати свой екип в София, за да отрази започналия вече в НДК Конгрес за избор на президент на футболния ни съюз. Интересът от Острова не е изненадващ, тъй като Димитър Бербатов игра дълго време в Англия, преминавайки през Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Стилиян Петров и Мартин Петров, които са част от екипа му, също преминаха през английския футбол, оставяйки следа. Стилиян дълги години бе капитан на Астън Вила, докато Мартин изкара по тир години в Манчестър Сити и Болтън.

В обширен материал, посветен на кандидатурата на Бербо, от "Скай Спортс" посочват, че той се "бори срещу системата, като цитират близък до него източник, както и добавят, че на предишните избори кандидатите не са били допускани до залата въобще.

"Бях длъжен да се кандидатирам - аз съм продукт на българския футбол и е време за промяна. Мартин Петров и Стилиян Петров също. Време е за нещо ново, време е за нашата революция. Подготвени сме. Можем да се надяваме на честни избори, а ако наистина са честни, победителят ще бъде приет като легитимен президент. Ако обаче не са честни, както беше преди, това ще е грозно. Очаквам да спечеля. Ако всичко е честно, със сигурност ще победим. Но всичко зависи от хората", заяви Бербатов пред микрофона на "Скай Спортс" преди да влезе в Зала 1 на НДК.

 

Конгресът вече започна.