Димитър Бербатов се срещна със столичните футболни клубове като част от националната си обиколка, в която обиколи вече почти всички областни градове.

Той се срещна с тимовете на стадион "Българска армия", като от шестте елитни отбора от столицата, на срещата присъстваше само човек от ЦСКА в лицето на Пламен Марков.

Все пак там бяха представители на Втора лига, както на аматьорските клубове от столицата, включително и добре познати лица от футболната общественост.

Ето и някои от нещата, които кандидатът за президент на БФС сподели пред своите събеседници:

"Дошъл съм тук, за да ви изкажа уважение. Благодаря на тези, които са тук. На другите, които не са тук, пак им благодаря. Въпреки че знам защо не са тук. Ако са ви дали нещо, го дайте да го видим. Не го подписвайте, защото - край.

Ако някой направи това, което правим ние, направо ви казвам: "Пичове, гласувайте за него".

Няма какво да крия, няма нищо незаконно. Ние казваме как нещата трябва да се случат. Като раздадем декларациите, ще видим кои ги няма. Ако вие сте "ОК" с българския футбол, ще ми е кофти, ще съм разочарован, няма да го разбера, но това си е ваш избор.

Знам какво са случва в момента - и плащането, и късането на декларации да не се подписва. Ако ви подхвърлят топки и шест чифта ръкавици, не разбирате, че това е модерно робство. Трябва да видите голямата картина.

Щом досега не сте го направили, да съберете 1/3 от клубовете и да отидете на Конгрес, значи нещо не е наред. Трябва промяна, а аз съм малко объркан, не мога да го разбера защо не се случва.

Ние ви носим промяната. Няма да стане за година-две. Някои неща за 10 години не могат да се оправят. Двама от членовете в Изпълкома са пред вас - аз и Мартин Петров. Третият е Стилиян Петров. Ако тези три имена не ви впечатлят, не знам кой.

Ядосан съм от бездействието, което идва от вас. Не може да се съберете 1/3 от клубовете и да махнете този, който не ви харесва.

Само слушам, че детско-юношеският футбол трябва да се промени, но не се прави нищо. Аз и Мартин сме тръгнали от него и сме стигнали до върха. Имаме тесни специалисти в екипа. Тези хора, работейки, ще направят така, че аз да изглеждам добре. Ако ли не - псувайте мен? Но ДЮШ е най-големият ни проблем.

Едно нещо, което трябва да разберете за мен. Работил съм цял живот, футболът ми се е отплатил и не искам нищо друго. Трябва да се работи.

Има пари. УЕФА - проекти - 14 млн., ФИФА - 6 млн. Пари, колкото искаш. Но някой трябва да кандидатства. Вашите проблеми се решават с пари. А парите на футболния съюз идват от УЕФА.

Държави като Малта, Гибралтар и Молдова усвояват по 100%, а ние сме усвоили 10 %. Това говори или за некадърност, или не искаш да работиш", заяви той.