Войната за власт в българския футбол продължава с пълна сила. Димитър Бербатов, чието искане да бъде вписан като президент на централата бе блокирано, направи пореден коментар по темата. Този път легендарният нападател коментира лиценза на БФС, който по думите му може да бъде отнет до края на месеца.

“Лицензът всъщност е застрашен заради систематично нарушаване на Устава и погазване на всички закони, които съществуват. До края на месеца, ако няма представен бюджет от страна на БФС, който да е гласуван на конгрес, тогава Министерството на младежта и спорта има правото да отнеме лиценза на футболната централа”, заяви Бербо пред БНТ.

За пореден път той подчерта, че заедно с комитета по издигането му за президент не правят нищо незаконно и няма как да бъдат санкционирани от някоя от големите международни футболни организации - УЕФА и ФИФА.

“ММС бе изпратило на инспекторат, който да бъде на конгреса и да опише всичко случило се, да види, че всичко е по Устав и по закон и на базата на това да направи доклад, който в последствие да бъде изпратен до ФИФА и УЕФА. Те не могат да ни накажат по никакъв начин, тъй като нямат право и това е невъзможно. Ние не правим нищо нередно, а спазваме Устава и законите на България”, обясни ситуацията той.