Димитър Бербатов призна от трибуната на НДК победата на съперника Борислав Михайлов. Той се появи на сцената минути след победителя, за да каже няколко думи.

"Благодаря ви, всичко беше както трябва. Честито на Борислав Михайлов!", обяви деветката почти моментално след обявяването на резултатите.

Легендарният нападател се усъмни само, че гласовете при даването на вота са общо 479 при 483 обявени и регистрирани делегати в стенограмата на заседанието.

Вотовете са, както следва - 240 за Михайлов, 231 за Бербатов и 8 за Христо Порточанов. Това означава, че при 179 бюлетини, 240 гласа стигат за победа без балотаж, но те нямаше да са достатъчни при 483 вота, ако поне 2 от тези допълнителни 4 не бяха за настоящия президент. 

"Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от Благоевград не бяха допуснати по необясними причини. В крайна сметка вота е такъв, какъвто е, научили сте го. Но има едни нарушения, които се опитвахме да оспорим. В началото беше казало, че 483 делегата са вътре, трябваше 242, за да се спечели... Защо няма балотаж? Ние това питахме. Отговориха ни... даже не разбрах какво ни отговориха. Водещия на цялата шоу програма се опита да каже нещо, ние се опитахме да покажем в устава какво е написано.

Ще оспорваме, тъй като пак има съд, пак можем да се обърнем насам. Те го извъртяха по някаква друга формула. Водим се по устава на БФС, но те не го правят това. Загубата е за нас.

Има стенограма. Самият водещ каза, че за да победи кандидат му трябват 242 гласа. Записано е в стенограмата, но не ни дадоха да я видим. Отиваме в съда. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата, но това не е точната загуба. Те имат 241, един глас не им стига, това е неправилно. Странно е, вие задавате правилните въпроси.

Аз казах, че каквото и да се случи, ние сме морални победители. Видяхте какво се опитахме да направим. Няма от какво да се срамуваме и продължаваме да се борим. Отивайки към съда си мислим, че трябва да има конгрес през март", коментира Бербатов след излизането си от Зала 1 на НДК.

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор разкри и как ще изглежда Изпълкома, който се гласува в момента, споделяйки, че Апостол Апостолов и Иван Василев са новите имена.

"Слухове колкото искаш, постоянно се въртят. Срещал съм се с кметове, срещал съм се и с политици. А в случая - дали има политическа намеса, може да разберете от това кои хора са в Изпълкома и да навържете нещата", добави той в отговор на въпрос дали има политическа намеса в днешните избори.