Димитър Бербатов отново използва социалните мрежи, за да зададе няколко въпроса по актуалната тема от последните дни около - БФС.

Става въпрос за разкритията на колегите от "BIRD.BG" за възка между президента на родната централа Борислав Михайлов и един от популярните босове на "черното тото" в Азия - Дан Тан, който след дълго изирване от Интерпол бе арестуван, а преди година пуснат на свобода.

Според твърденията, дни след среща между Михайлов и Дан Тан в Сингапур през 2011-а, е подписан договор за контрола между България и Естония, а това е прословутата проверка, играна в Анталия и завършила наравно 2:2 с четири дузпи, по две за всеки тим.

Скоро след това ФИФА анулира срещата от статистиките и започна разследване около нея. Мачът бе обявен за "организиран с цел печалба", а днес Димитър Бербатов зададе шест въпроса по случая.

Ето и целият текст на публикацията му, публикуван без редакторска намеса:

НЕЗАДАДЕНИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЗА ВРЪЗКАТА С БОСА НА ЧЕРНОТО ТОТО ДАН ТАН

Господин Михайлов, как се чувствате като първия президент на футболна федерация, членка на ФИФА и УЕФА, документиран на снимка с определяния за бос на черното тото в целия свят Дан Тан? Каква оценка си поставяте за това постижение?

Как ще коментирате договора броени дни след срещата ви с Дан Тан - договор, който лично вие подписвате с контролирана от Дан Тан компания за мача на националния отбор на България срещу Естония (2:2 с четири дузпи), анулиран от ФИФА и официално обявен за организиран с цел печалба от спортни залагания?

Защо след анулирания от ФИФА мач България - Естония Footy Media International, казахте, че нямате представа кой и какво стои зад нея, при положение че дни по-рано сте били в Сингапур заедно с Костадин Хаджииванов и стоящия зад фирмата, с която подписвате, Дан Тан?

Защо договорът между БФС и Footy Media International, подписан от вас, е прикриван толкова години?

Като борец срещу манипулирането на мачове, съобщихте ли на ФИФА и УЕФА, че сте били на събиране с определяния за бос на черното тото в света Дан Тан и с Костадин Хаджииванов?

Как ще коментирате факта, че документираната на снимката сбирка е определяна като организирана от Дан Тан среща с европейските му сътрудници? И по-конкретно - разкритието на осъдения за уреждане на мачове сингапурец Уилсън Радж Перумал пред прокурори и описаното лично от него в книгата му: "Същата вечер Дан организира Новогодишна вечеря с европейските му сътрудници и семействата им. Всички те летяха до Сингапур и бяха настанени в Shangri-La Hotel. Минах просто да им кажа "здрасти". Адмир и Дино беше там с друг член на синдиката, Коста от България... Коста имаше различен, уникален начин за свързване с отборите: докато аз се обръщах към играчи, треньори и съдии, той отиваше директно при президент на клуб или ПРЕЗИДЕНТ НА ФУТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ"?