Голмайстор №1 на българския национален тим - Димитър Бербатов, даде любопитен съвет на големия талант на немския футбол Кай Хаверц.

20-годишният атакуващ халф е основен играч в тима на Байер (Леверкузен), където играеше именно Бербатов в продължение на 6 сезона.

За подписа на Хаверц обаче се борят всички големи клубове на континента, като спекулациите с негов трансфер не спират.

Бербатов обаче посъветва младият Хаверц да не бърза с големия трансфер, а да остане в Леверкузен. В традиционната си рубрика за "Betfair", българинът сподели:

"Той има качествата за голям футбол. Ако продължава да играе така, големите тимове ще го искат винаги, няма да се откажат.

Хаверц трябва да свиква със слуховете около него, особено с мачовете, които прави.

Особено сега, когато всеки по света гледа Бундеслигата. Когато вкарваш голове и играеш по този начин, няма как да се изненадаш, че отбор като Ливърпул те иска.

Ще се радвам да го видя един ден във Висшата лига, но не и сега. Мисля, че е прекалено рано за него.

Трябва му по-сериозна физика, повече мускули. Знаем какви са защитниците в Англия и как те блъскат и мачкат при всяко статично положение. Трябва да е добре подготвен за такава лига.

Според мен той трябва да остане в Леверкузен, за да се доразвие, което ще му помогне да покаже най-доброто от себе си, когато моментът за трансфер дойде".

Въпреки съветите на Бербатов обаче, трансферът на Хаверц в следващите месеци изглежда неизбежен. На този етап най-вероятният му нов отбор според немската преса е шампионът Байерн (Мюнхен).