Димитър Бербатов изрази становище, че снощният срамен резултат срещу Гибралтар трябва да доведе до оставката на сегашното ръководство на Българския футболен съюз.

Голмайстор №1 на националния отбор призова за свикване на конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС.

"След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. Единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна и професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични! Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е, всички сме българи. Всички имаме деца и всички желаем бъдеще за тях тук, в България. Обръщам се към всеки футболен деятел и фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола.

Хора, не бъдете безразлични! Изразявайте своето мнение и се борете за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна! Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията? След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни: "Това са ни възможностите".

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, друга визия и отношение към управлението на футбола. Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола и децата ни.

Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС", сподели Бербатов в социалните мрежи.