Димитър Бербатов е играл в три от петте най-популярни първенства в Европа. Носил е екипите на тимове като Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Байер (Леверкузен) и Монако.

Играл е редом до велики нападатели - без значение дали става дума за Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Карлос Тевес, Улф Кирстен или Роби Кийн. Но с нито един от изброените не се е разбирал толкова добре, колкото с друг атакуващ играч, който малко или много е изненадващ.

Изборът на Бербатов е... Франса! Двамата играха заедно в Байер от 2002 до 2005 година, а по думите на Димитър той не си е партнирал толкова добре с никой друг.

"С Рууни и Кийн се допълвахме добре. Дори без да си говорим много-много извън терена. Имаше уважение заради случващото се на игрището", разсъждава Бербо.

"В Леверкузен обаче имах велико партньорство с един играч на име Франса. Вкарахме толкова много голове. Разбихме Байерн (Мюнхен) с 4:1 в един от сезоните. Всеки от нас вкара по два гола. Той не говореше английски или немски, така че извън терена не си обелвахме нито дума. Нищичко", продължава голмайстор №1 на България.

"Когато обаче бяхме на терена... Все едно спяхме заедно! Толкова добре се разбирахме, наслаждавах се на играта с Франса. Невероятено. Не беше егоист. Ако бях в по-добра позиция, винаги ми подаваше. Когато аз му давах топката - вкарваше!", спомня си бившият нападател.

"Беше нещо като Анди Коул и Дуайт Йорк. Помогна ми да се развия. Оценявам, когато играе с играчи по-добри от мен или на моето ниво. Винаги има какво да науча", върна се назад Бербатов.

Той си припомни и загубата от Реал (Мадрид) във финалния мач на Шампионската лига.

"Голът на Зидан е един от най-красивите. А първият на Раул бе най-грозният в историята. За сметка на този на Зизу - най-красивият. Бях на една линия с него, когато изстреля волето. Мислех си, че няма как да спасиш нещо подобно. Точно заради такива моменти Зидан е Зидан", обобщи величието на Зидан българинът.