Голмайстор №1 на България - Димитър Бербатов, не смята, че новият президент на БФС непременно трябва да е бивш футболист.

Той даде интервю за предаването "Домът на футбола" по "Dema", в което коментира теми около българския фтубол.

"Вкъщи съм си и обръщам повече време на семейството в момента. Въпреки че ситуацията в глобален план е лоша, плюсът е, че имаме повече време за семейството и децата си. Всички очакваме нещата да се нормализират в скоро време.

Следващите стъпки са неща, за които гледам да не оповестявам много информация. Когато дойде момента, ще се разбере. Сега обаче една от тези стъпки е излизането на книгата ми, която е готова вече. Това е нещо, върху което се бях съсредоточил. Ще бъде готово скоро. Другите неща лека-полека се осъществяват.

Не би трябвало хората да се олицетворяват само с едно нещо, което могат да правят. Има хора, които могат да правят няколко неща и са наистини добри. Кое от тези неща ще ми се отдаде шанс да започна, тепърва ще се разбере. Аз обичам да съм подготвен, да имам нужните инструменти и когато дойде моментът, да направя нужните крачки.

Президентът на БФС трябва да е нов човек, който не е бил толкова време в тези среди. За съжаление, видяхме, че не се носят нужните резултати. Има много плюсове, разбира се, но си има и минусите. Може би наистина е дошло време за промяна. Когато му дойде времето, ще разберем кой ще е този нов човек. Не е нужно да е бил футболист. Той трябва да може да организира екип около себе си, за да създаде подходяща стратегия за българския футбол. Това е огромна задача, но все отнякъде трябва да се започне.

Дали ще се кандидатирам? Това е нещо, което ще се разбере, когато му дойде времето. Трябва да се почувствам готов, да знам, че мога да се справя с предизвикателството. За подобно нещо човек никога не е 100% готов, грешки винаги ще има. Трябва да се започне промяната отнякъде, не може да търсим решение в миналото. Има млади, амбициозни, талантливи хора в България, само трябва да им се даде шанс за изява.

Винаги има хора, които си вършат работата съвестно, дори в този момент, но трябва да се видят кои са те, да им се даде шанс да продължат. Не може просто да кажем, че никой не става, но не може да търсим и решения в миналото. Да гледаме към хора, които много време са били в тези позиции. Трябва да се дава възможност на по-млади хора, тъй като така ще има възможност да работят напред във времето", сподели Бербатов.