Димитър Бербатов участва в токшоу в Дубай, в което дава интервю, докато пътува в луксозен автомобил. Българинът сподели интересни подробности от престоя си в "Манчестър Юнайтед" и Индия.

Освен това сподели как иска да възпита децата си и разказа интересна история за срещата с двойника си Анди Гарсия.

За преживяването в Индия и Дубай

"Ако има добра оферта от Дубай, бих играл тук. Доколкото знам Марадона е треньор тук, така че има и чужденци. Ако някой е заинтересован, да звъни.

В Индия беше необичайно. Футболът и хората бяха различни от това, на което съм свикнал. Беше интересно и предизвикателство, защото вече съм на 37. Забавлявах се, като единственото неприятно бе, че бях далеч от семейството си.

Децата ми нямаше как да дойдат, защото са на училище. Това е рискът да си футболист - трябва да пътуваш и да си далеч от семейството си. Понякога е депресиращо.

Сега не играя и прекарвам колкото мога повече време с децата си.

С тях правим луди неща, понякога глупави. Двете ми момичета са атлетични като мен и това е добре. Като всички деца, любимото им занимание е да се боричкат с мен. Затова споделям клипчета в Инстаграм. Те трябва да са активни, това е много важно".

За "Манчестър Юнайтед":

"Бях изненадан, че избраха хеттрика ми срещу "Ливърпул" за най-великия в лигата. Това ме прави горд, защото България е малка държава. Да идеш да играеш в Англия за най-големия отбор е гордост.

"Ливърпул" е най-големият съперник на "Юнайтед" и когато вкарах тези голове, чувството бе невероятно.

Тези малки истории от периода в "Юнайтед" трябва да бъдат разказвани повече. Например, когато си в тунела и пред теб са всички тези велики играчи. Често се случваше да съм последен в редицата.

Гледаш ги и после поглеждаш към играчите на другия отбор. Можеш да видеш страха им и да го почувстваш. Още в тунела те са загубили мача. Такова бе чувството на "Олд Трафорд".

Когато имаш някой като Видич в отбора е много лесно. Като сърбин с него имаме много общи неща в културен план и веднага се напаснахме. Много е лесно да станеш приятел с такива хора. Бях късметлия, че Видич беше там.

За треньорството:

"В бъдеще може и да стана треньор. Тук в Дубай вече втора седмица тренирам деца и много ми харесва. Само че ако питаш всеки футболист, би ти казал, че иска да стане треньор.

Всеки си мисли, че ще стане добър, повярвай ми. Защото играем футбол и знаем, че го разбираме. Но когато станеш треньор, виждаш, че е коренно различно. Това е истината.

За себе си не знам. Играя футбол от 20 години и това съм учил цял живот. Дори и да си уплашен, искаш да опиташ, дори и за един или един месец. Може да е много стресиращо, но на някои играчи им харесва.

Някои от най-великите треньори в света никога не са играли футбол на високо ниво. Затова футболът е толкова интересен.

За интересите извън футбола и срещата с Анди Гарсия:

Наскоро бях актьор в един български филм и много ми хареса. Бяха два дни снимки, но хората ме предразположиха и се чувствах перфектно.

Ролята ми беше на лошо момче. Опитвах се да не се смея по време на снимките. Ако съм се справил добре, ще опитам пак.

През целия си живот гледам филми и така научих английския. Наскоро срещнах Анди Гарсия на летището, с който постоянно ме сравняват.

Първо не събрах смелост да се обърна към него, но след това говорихме.

Казах му, че съм му голям фен, а той - че знае България. Снимахме се и му благодарих. Беше хубаво изживяване.

После качих снимката в Инстаграм и написах: ето ни, близнаците. Защото постоянно ни сравняват, а аз не виждам прилика.

Снимки: Facebook

Снимки: Facebook

Снимки: Facebook

Снимки: Facebook