Димитър Бербатов развесели аудиторията на култовото предаване Soccer AM по телевизионния канал Sky Sports. Българинът показа страхотно чувство за хумор и се върна към изявите си на терена в Англия и Индия, редом с Роби Кийн.

Двамата с ирландеца изградиха много силно партньорство в атаката на "Тотнъм" за два сезона, а и до днес остават добри приятели.

Embed from Getty Images

Бербатов говори и за това дали иска да е треньор един ден, като отново погледна откъм веселата и позитивна страна.

"Да играя в Индия бе съвсем различно от всичко досега - каза Димитър. - Тренировките, подготовката за мачове, всичко бе различно. Самите срещи, както и обстановката. Това е друг живот. Беше приключение, разбира се. Аз го разглеждам като едни добри за мен пет месеца. Хората там бяха страхотни, много приятни. Не може да става и дума за сравнение с английския футбол, а и когато си на 37 години, нещата не ти се получават съвсем лесно."

Темата с треньорството тръгна от Кийн, който разкри, че вече е изкарал курсовете и чака да си вземе изпитите през юли, за да е лицензиран и с право да води отбор в Англия.

"А какво ще кажете да сте мениджърско дуо?", запита водещият - сам бивш играч, Джими Булард.

"Аз ще трябва да върша цялата работа!", изстреля Кийн с огромна усмивка.

"Аз ще бъда лицето!", добави веднага и влезе в шегата Бербатов.

След което, вече насериозно, отговори:

"Мислил съм за това, разбира се. Няма играч, който да не разглежда треньорската работа като потенциално следващо предизвикателство. Ако ме питате мен, аз ще ви кажа, че ще бъда страхотен мениджър. Кийно - вероятно също. Така си мислим. Но реалностите са други. Аз имам достатъчно други неща и планове в живота си за момента, но ще излъжа, ако кажа, че не съм мислил за треньорска работа."