Димитър Димитров Херо вече не е треньор на Берое, потвърдиха от старозагорския клуб.

Новината не е изненадваща, защото за смяна на Димитров се говори вече няколко седмици, а днешното поражение от Царско село у дома направи този хоф факт.

Берое стартира изключително силно сезона, като играеше страхотен атакуващ футбол и след първите десетина кръга бе плътно зад лидерите Лудогорец и ЦСКА.

Тогава обаче дойде пандемията, която удари тежко клуба, а по думите на Херо, физически играчите така и не са успели да се върнат на нивото си от началото на сезона. Всичко това се отрази сериозно и на резултатите на тима, като за последните си осем мача Берое успя да запише само един успех, а последните три загуби.

Така кръг преди края на редовния сезон, Берое е на пето място, като на теория дори може да изпадне от първата шестица, защото авансът пред седмия Черно море е само две точки.

Начело на Берое Херо се превърна в рекордьор по мачове сред всички треньори в историята на елитната ни дивизия.

"Не сме подготвени, не сме водили преговори с треньори, както излиза в пресата. Нормално се разделяме с Димитър Димитров. Ще имаме много кратко време да анализираме нещата. В крайна сметка ще се борим да останем в шестицата, това мога да кажа на този етап", заяви директорът на клуба Валентин Грудев.