Берое сложи край на ужасната си домакинска серия и спечели официален мач под Аязмото за първи път от началото на месец ноември.

Старозагорци победиха Пирин с 1:0, като успехът може да се окаже доста важен в битката за оставане в Първа лига.

Преди старта на двубоя разликата между двата тима бе едва три точки, а с победата си Берое успя да се откъсне на шест пункта от опасната зона, а освен това значително увеличи шансовете си предсрочно спасение с 10-о място в края на редовния сезон.

Към момента Берое е 11-и с 27 точки, само две по-малко от пловдивския Ботев. Един измежду тези два клуба ще е десети в края на редовния сезон след десет дни, а това ще означава и място далеч от долната шестица, в която отборите ще се борят за оставането си в елита.

Ценен успех, който Берое изкова с гол още в 81-ата секунда на този двубой.

С първата атака в мача вратарят на гостите Янко Георгиев не се намеси добре, а Симеон Мечев бе на точното място, за да довкара отбитата топка.

Този резултат се запази и до края на мача под Аязмото, като макар Пирин да имаше няколко нелоши шанса да изравни, нов гол така и не падна.

Това означаваше първа победа на Берое на собствен терен от 5 ноември, когато старозагорци победиха Арда с 2:0, както и ценни три точки в битката за спасение.

Към момента последните шест тима в класирането изглеждат по следния начин: Берое 27 точки, Ботев (Враца) 25, Септември 22, Пирин 21, Хебър 20, Спартак (Варна) 16.

Последните два тима в класирането ще изпаднат директно, докато 14-ият ще играе бараж срещу третия от Втора лига.