Добрите новини за старозагорския футбол идват една след друга. Първо Берое запази мястото си в елита, след като победи Спортист (Своге) с 1:0 в баража, а днес официално стана ясно, че заралии имат и нови собственици.

Това е мениджърската агенция CRD Sport, която се сдоби с акциите на "зелените" днес, а в понеделник ще има официална пресконференция с повече информация по темата. Преди известно време същите американци искаха и Пирин (Благоевград), но до сделка с "орлетата" така и не се стигна.

"Днес (14 юни) успешно приключиха преговорите между СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое" и Ернан Банато, собственик на CRD Sport за придобиване на 100% от акциите на ПФК Берое и те бяха прехвърлени на новия собственик!

Подробности около смяната на собствеността ще бъдат обявени на пресконференция в понеделник (19 юни), когато ще стартира и подготовката на тима за новия сезон в Еfbet Лига. Подробности за часа и мястото за нея ще бъдат обявени допълнително!

Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават много успехи на ПФК Берое и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на българския футбол!", написаха от Берое на официалния си сайт.

В дъното на сделката са Ернан Банато, който бе мениджър на еквадорския голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо и Данило Монти, който е специалист по спортно право. Именно те двамата са предсавители на CRD Sport - компания, която работи с играчи за близо $40 милиона и оперира най-често с мекскикански футболисти.