“Сдружение за подкрепа на футбола - Берое” е подало заявление за придобиванеи на акциите на старозагорския клуб. Лично кметът на града Живко Тодоров потвърди новината пред “Тема Спорт”, като така става ясно, че първата крачка към спасението на беройци е направена.

Остава само финализирането на смяната на собствеността да стане факт следващата седмица.

„Сдружението е подало заявка да придобие акциите и в най-близко бъдеще се очаква това да се случи. След като тяхното прехвърляне стане факт, новите собственици ще отговарят за всички договори – било то на треньори или футболисти. Моята роля до сега е била да се структурира въпросното сдружение с нестопанска цел. Помагал съм и винаги ще помагам на футбола и Берое“, коментира Тодоров.

Сдружението с нестопанска цел бе вписано на 20 януари, като трябва да придобие акциите от настоящия собственик - ТЕЦ “Марица Изток-2”. Държавата обяви оттеглянето си от клуба, като по този начин бъдещето на старозагорския футбол изглеждаше под сериозен въпрос.

Реакцията на общината, бизнеса и феновете в Стара Загора обаче по всички личи, че ще спаси отбора.

“Най-важната ни задача е да спасим клуба и той да остане в елита. Другите цели идват после. Оптимист съм, че с общи сили ще спасим Берое”, добави още Тодоров.