Съдебни дела се очертава да започнат между Берое и Левски заради трансфера на Илиян Стефнов.

Вчера от БФС обявиха, че халфът е разтрогнал своя договор със старозагорският клуб заради неизплатена заплата, което той има право да направи спрямо трудовото ни законодателство.

Часове по-късно Стефанов подписа договор с Левски и официално бе представен като ново попълнение на "Герена".

Претенциите на старозагорци не са в разтрогнатия от страна на Стефанов договор, а в това, че според шефовете на Берое, хора от Левски са били в постоянен контакт с играча в последните седмици и са го подтиканли към подобно решение.

Не е тайна, че Станимир Стоилов още в края на миналата година имаше интерес към Стефанов. В онзи период старозагорци дължаха няколко заплати на играча, но се разплатиха с него и той вече нямаше право да разтрогне по вина на клуба, а Левски пък нямаха намерение да плащат трансферна сума за услугите му.

Според "KotaSport", от Берое са готови да отнесат случая до Спортния арбитраж в Лозана. Евентуални съдебни дела ще означават, че до крайното решение на съда ще има вероятност Левски да не може да картотекира и използва новото си попълнение.

В последните месеци Левски на няколко пъти беше в обратната позиция, тази в която се намира Берое.

Заради огромните финансови трудности на "Герена", редица състезатели разтрогваха заради неполучени заплати, намираха си нови клубове, а освен това съдиха клуба за заработените си и неизплатени възнаграждения. За щастие на "сините", в повечето случаи се стигаше до извънсъдебна договорка за разсрочено издължаване на фтуболистите.

Най-големият проблем в тези напускания и разтрогвания се оказа Петър Хубчев, който по ирония на съдбата сега е треньор на Берое, а в неговите очи Левски му е откраднал играч. Треньорът осъди "сините" в Лозана и към момента получава дължимите си суми периодично, а в противен случай той може да подаде сигнал, който да коства лиценза на клуба.