Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо не бе никак доволен от съдията Давиде Маса, който ръководи срещатата на южняците с Интер, завършила със загуба на неаполитанците с 0:1. Яростта на Гатузо е насочена най-вече към изгонването на Лоренцо Инсиние, който получи директен червен картон, след като е напсувал Маса.

“Съдията Маса бе направил комплимент на Инсиние за поведението му като капитан две минути преди да го изгони. Не може да изгониш играч, още повече капитан, само защото е казал на съдията да си го н***ка заради отсъдена дузпа”, беснееше Гатузо след мача.

“В Англия и Шотландия постоянно казват такива неща на съдиите и нищо не се случва, а в Италия гонят играчи за нещо такова”, добави още треньорът.

“Когато аз бях играч, съдиите се усещаха и след подобни спорни отсъждания се правеха, че не са чули какво са им казали. Не може да оставиш отбор с 10 човека заради такава постъпка. Той дори не му го каза агресивно, още по-малко пък в лицето”, продължи тирадата си Гатузо, който направи сравнението с футбола на Острова, защото е играл един сезон в шотландския гранд Рейнджърс.