Световното първенство сякаш отвори очите на много фенове на футбола и редовни телевизионни зрители колко много са всъщност възможностите за хазартни развлечения в България. Редовните играчи в онлайн платформите са наясно, че техният брой вече е двуцифрен, но някои от брандовете като че ли станаха известни на по-широка аудитория едва покрай шампионата в Катар. И естествено, всеки оператор, предлагащ спортни залози и казино игри в интернет, се опитва да спечели нови клиенти и със своите промоции. Някои са подходящи и за регистрирани вече играчи, които по една или друга причина са оставили на заден план акаунта си в системата на този или онзи букмейкър. Какво всъщност носят тези бонуси и за какво трябва да се внимава? В https://betindex.net/ се занимават именно с тази материя и са наясно с това, което се предлага на пазара, така че дават своите разяснения за различните видове промоции.

Най-важното е нашата информираност като играчи да не се изчерпва със запаметяването на рекламния слоган. Той може да тръби нещо от сорта на "100 процента бонус до 200 лева" или "Получаваш безплатни завъртания за всеки депозит", като при всички положения крилатата фраза не сервира някаква лъжа на потребителите. Не, слоганът просто не казва всичко, а извежда това, което е най-важно или пък най-привлекателно за клиентите. А преди да се усвои която и да е оферта, то е от ключово значение да се запознаем с важните параметри, споменати изрично в условията ѝ.

Колко пъти трябва да се "превърти" бонусът?

Потребителите на онлайн платформите вече са наясно в общи линии с това. Сумите, които се споменават с апломб в рекламите на стартовите промоции, по същество в почти всички случаи в България представляват кредити за игра. Това означава, че към началния депозит потребителят стандартно получава добавка в същия размер. Т.е. ако първата вноска е 50 лева, към тях се добавят още 50, които могат да се използват за залози. Но не могат да се теглят. Това са един вид виртуални жетони, които трябва да се разиграят в определен размер, за да се превърнат в реални пари. Всеки букмейкър поставя различни изисквания за превъртане - може да е пет пъти сумата на стартовия депозит и бонуса към него, може да е 10 или 12 пъти. Ако е последното, при посочения пример това означава да се направят залози за 1000 или 1200 лева. Говорим за сериозна и успешна игра, за да може стартовият бонус да се усвои реално.

И освен че трябва да се изпълни подобно условие, то новите потребители трябва да се вместят и в отредения им времеви прозорец. Обикновено за разиграване на стартовата оферта се дава един месец (30 дни), а ако не е изпълнено това изискване, то всички печалби, реализирани с допълнителните кредити за игра, биват премахнати от баланса на потребителя. Използване на функция като кешаут също работи контрапродуктивно, когато залагащият се е устремил към това да превърти бонуса. При спортните залози трябва да се има предвид и още нещо.

Какви коефициенти се класират за разиграване на офертата?

Ако трябва да се направят залози 10 пъти размера на депозита плюс бонуса, то какво пречи да се играе на сигурно, т.е. да се избират спортни събития с голяма вероятност за успех? Ами, ако се заровите в по-дребния шрифт на промоциите, ще разберете, че пречи. При доста от офертите за нови клиенти е поставено изискване за минимален квалифициращ коефициент, за да бъде приет даден залог при разиграване на бонуса. Няма да открием прага на такова услови да пада прекалено ниско - около 1.20-1.30 да речем. Опитът показва, че минимумът е 1.50 за единичен залог или колонка, а при някои букмейкъри това изискване е поставено по-високо.

Има ли всъщност безплатен обяд при букмейкърите?

Не, няма. Но има безплатен залог, който е по-изгоден за потребителите от условията на повечето стартови промоции. Впрочем, при някои оператори бонусът за нови клиенти също идва под формата на безплатен залог, най-често след като се заложи изцяло сумата от депозита. Free bet може да се даде и на по-късен етап, като отново да е обвързан с вноска в системата. Но понякога потребителите получават подобен комплимент просто ей-така - за цялостни заслуги или пък за да бъдат подсетени, че скоро не са си ползвали профила при даден оператор.

А какво прави безплатния залог по-добър от стандартния стартов бонус? Най-вече това, че няма изискване за превъртане. Когато ни бъде предоставен free bet, при него няма условие да се разиграе три, пет или десет пъти. Всичко, което спечелим, остава при нас. Уточняваме, че става дума за чистата печалба. Ако безплатният залог е на стойност 10 лева и го използваме за залог с коефициент 2.50, то при успех се получават 25 лева. Чистата печалба в този случай 15 лева, като само тя ще постъпи в портфейла ни и ще бъде годна за изтегляне.

А това са само някои по-генерални положения на предлагането от страна на букмейкърите. Можем да открием и доста интересни нюанси, а споменатото вече Световно първенство отключи креативността при доста от операторите, които се постараха да са максимално оригинални при поднасяне на своите оферти.


Материалът е предоставен от Betindex