Отборите на Челси и Ливърпул, които безспорно са големите разочарования през сезона във Висшата лига, продължиха с безличното си представяне.

Двата тима направиха нулево реми помежду си в Лондон, а това по никакъв начин не подобриха неприятното си положение.

Пръсналият половин милиард евро за трансфери през сезона Челси продължи да е в долната част на таблицата - на 11-а позиция, докато Ливърпул е осми, а надеждите за място в зона Шампионска лига с всяка седмица започват да изглежда все по-илюзорни.

Юрген Клоп ясно показа мнението си за случилото се преди дни и загубата с 1:4 от Манчестър Сити, защото оставаи част от основните си футболисти извън титулярния състав, а Върджил ван Дайк дори извън групата.

Челси пък започна доиграването на сезона си след треньорската смяна, като тази вече начело на тима бе временният наставник Бруно Салтор.

А самият мач не бе зрелището, което имената Челси и Ливърпул би трябвало да предлагат.

Все пак домакините от Лондон бяха по-добрият тим на терена и с повечето добри ситуации, но гол в крайна сметка не падна и резултатът остана непроменен - 0:0.

С прънати стотици милиони за трансфери Челси продължава да редува слаби игри и резултати.

Ливърпул пък от своя страна изпраща безспорно най-ужасния си сезон в ерата на Юрген Клоп, а макар зона Шампионска лига да е на 7 точки, с оглед представянето на мърсисайдци, тази цел изглежда трудно постижима.