Двата мача от втория кръг на Лигата на конференциите между българския Левски и гръцкия ПАОК ще минат без гостуваща публика. За това съобщава "Тема спорт", като твърди, че двата клуба са се споразумяли по казуса.

Така се цели да се избегне опасност от нови инциденти, каквито могат да се очакват при буйната природа на двете агитки. А и така и българският, и гръцкият клуб по-безболезнено ще изтърпят наказанията си от УЕФА да затворят по цял един сектор с минимум 3000 места за домакинските мачове.

Левски ще приеме ПАОК на "Герена" на 21 юли, а не на "Васил Левски", а там е ясно - трибуната, която ще остане без фенове, ще е сектор "Г".

В него трябваше да са настанени гръцките ултраси, но при тяхната липса това е решението. Ако привържениците на ПАОК пътуват за София и заемат места на трибуната, Левски трябва да затвори сектор "Б", който събира пък неговите най-верни фенове.

Подобна, реципрочно е ситуацията и в Солун, където ще бъде затворена трибуната, която принципно трябва да е за гостите. Мачът-реванш е на 28 юли.

И двата клуба изтърпяват санкция за предишни провинения на агитките.

Тази на ПАОК създаде безкрайно много проблеми и през миналия сезон из Европа, особено при гостуването на Олимпик (Марсилия) в четвъртфиналите на Лигата на конференциите.