Немксият гранд Байерн (Мюнхен) не показа капка милост срещу аматьори на старта на турнира за Купата на страната.

Баварците разбиха с 12:0 скромния СВ Бремер, който се състезава в бременската регионална лига, или общо петото ниво на местния футбол.

Естествено, че никой не се е съмнявал в успеха на шампионите, но очакванията бяха да има доза феърплей и джентълменство срещу скромния противник, съставен от момчета, които имат странични от футбола професии.

Милост обаче нямаше, а Байерн наниза 12 безответни гола. Още по-любопитното в случая е, че десет минути преди края резултатът бе 8:0, но това по никакъв начин не накара баварците да намалят темпото, като не нанизаха нови четири попадения.

Това е най-голямата победа за баварците от 24 години насам, когато в същата фаза на турнира, с 16:1 бе разгромен тима на Валдберг.

Със сигурност тязи вечер няма да забрави иначе твърдата резерва Ерик Чупо-Мотинг, който радко получава шанс за изява заради наличието на Роберт Левандовски.

Днес той наниза четири гола, като хеттрикът си оформи още през първата част.

В състава на Байерн имаше седем различни голмасйтори, като освен Чупо-Мотинг, два гола вкара Джамал Мусиала, а по един добавиха Лирой Сане, Корентен Толисо, Малик Тилман, Мишел Кузен и Буна Сар.

Нещастието да си вкара автогол имаше Ян-лука Варм от състава на домакините. Мачът тази вечер се игра на доста известният "Везерщадион", който е дом на местния Вердер. Просто тимът на Бремер има доста скромно игрище, а властите прецениха, че няма как Байерн да гостува там.