Бразилският национален отбор по футбол винаги е бил известен със страхотното си настроение както на терена, така и извън него.

През годините играчите на Селесао най-истински олицетворяваха това как трябва да изпитваш удоволствие от футбола дори и на най-високо ниво, а сякаш и лошите резултати не спираха карнавала в съблекалнята.

Всичко обаче се променя, а дори и в бразилския национален тим се въведе строг режим от ръководителите преди старта на Копа Америка.

Не е ясно как играчите ще приемат дългия списък със забрани, но сред тях влизат правила за обличане, цвета на косата, а може би и най-шокиращото - самбата.

За всички футболисти ще важат правила за обличане преди и след мачовете, като освен това ще им бъде забранено да носят твърде крещящи обеци.

На играчите ще бъде забранено да си боядисват косите, като причината за забраната се крие в играча на Жирона - Ян Коуто, който от известно време играе с ярко розова коса.

Голямата болка за бразилските играчи е фактът, че независимо от резултата, те нямат право да попадата във видеа как танцуват или празнуват в съблекалнята - нещо, което сякаш бе издигнато в култ от Селесао в ерата на смартфоните и социалните мрежи.

Бразилските медии пишат, че освен крещящите обеци, колиетата и костюмите, на играчите ще бъде забранено да слушат музика в слушалките си от момента, в който слязат от клубния автобус.

Те няма да могат да ползват телефоните си докато са на стадиона или друг тренировъчен комплекс, а освен това своеволията при храненето ще подлежат на тежки санкции.

За Бразилия Копа Америка стартира на 24 юни с мач срещу Коста Рика, като в групата са още отборите на Парагвай и Колумбия.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО