Сезонът във Франция приключи преди месец, като титлата отново бе за Пари Сен Жермен, но прекратяването доведе до множество протести и спорове. В атака се впуснаха последните два отбора в класирането - Амиен и Тулуза, които смятат, че изпадането им не е правилно и решиха да търсят правата си в съда.

Точно както направиха и колегите им от Лион, които също се обърнаха към съда, но заради пропуснатата възможност за участие в евротурнирите.

Сезон 2019/2020 в Лига 1 бе прекратен преждевременно 10 кръга преди края, като всички позиции в класирането бяха обявени за финални.

В крайна сметка обаче съдът обяви, че изпадането на двата клуба от дъното на таблицата е нелегитимно поне към момента. Това не означава, че двата отбора на 100% ще бъдат в елита и през следващия сезон, но при всички положения е една малка победа и крачка към точно такова развитие на ситуацията.

Парадоксалното в случая е от чисто футболна гледна точка, защото последната победа на Тулуза датира от октомври миналата година. "Виолетовите" бяха същинска катастрофа на терена и за 28 мача бяха събрали едва 13 точки, а в последните си 18 мача само една-единствена, губейки общо 17 пъти.

През 2020 година тимът има повече червени картони отколкото точки - два срещу една. 

Президентът на клуба Оливие Садран определи случилото се като злоупотреба с власт от страна на професионалната лига и местната федерация, а сега по всичко изглежда, че Тулуза има сериозен шанс да остане в Лига 1 и догодина.