Пироварната "Естрея Халиско" изпрати няколкостотин бутилки безплатна бира в посолството на Република Корея във Вашингтон в знак на благодарност за победата на азиатците над Германия на футболния Мондиал 2018.

Южнокорейците вчера надделяха над Бундестима с 2:0 в последния кръг от група "F" на Световния шампионат в Русия и това позволи на Мексико да се класира на осминафиналите.

"На нашите скъпи южнокорейски приятели,

Като официална бира на мексиканския национален отбор по футбол "Естрея Халиско" иска да ви поздрави за представянето на Световното първенство по футбол и за голямата победа над Германия.

От името на мексиканските футболни запалянковци по целия свят бихме искали да ви благодарим: вие вече официално сте част от семейството. Така че, насладете си - ние черпим. Наздраве!", се казва в писмото на "Естрея Халиско" до посолството.

Мексиканските фенове полудяха след последния съдийски сигнал на мача на Германия. По улиците на Русия те вдигаха на ръце всеки южнокореец, който видят.

Пред корейското посолство в Мексико Сити феновете призоваха посланика и го накараха да пие текила.

Южнокорейците обаче имат повод да се сърдят на новите си приятели, защото мексиканците ги лишиха от класиране на осминафиналите със загубата си от Швеция с 0:3.