На поредното безумие в родния футбол станахме свидители този следобяд в Перник.

Местният Миньор посрещна столичния Септември в мач от Втора лига, който бе всичко друго, но не и футболна среща.

Причината бе в непрестанния дъжд в Западна България, който около 20 минути след началото на мача дори се превърна и в сняг. Теренът в Перник още в часовете преди мача бе заприличал на блато, но длъжностните лица и реферите незнайно защо решиха, че мач трябва да се играе.

А това просто бе невъзможно, въпреки желанието на самите футболисти. Просто по подобието на футболен терен едва се тичаше, а топката изобщо не вървеше.

Все пак първата част на "Стадиона на мира" предложи и футболни страсти, след като вратарят на Миньор спря непозволено нападател на Септември, а реферът му вдигна само жълт картон, вместо очаквания от всички червен.

След изпълнението на фаул се стигна до гол, отменен заради засада, а от последвалата атака Миньор поведе след невероятен гол, дело на Божидар Васев, прехвърлил вратаря с удар почти от центъра.

Тези около 180 секунди бяха единствените с някакви футболни моменти, през останалата част на това полувреме виждахме хлъзгания, падания и доста неточности, продиктувани изцяло от наводнения терен.

Логично, но доста закъсняло, съдията реши, че второ полувреме в Перник няма да има, прекратявайки мача, който по правилник трябва да се доиграе 24 часа по-късно, стига условията да позволяват.

С оглед на днешното състояние на терена, едва ли утре то ще е по-различно, но няма да е изненада, ако реферът пак реши да принуди двата тима да се мъчат при тези безумни условия за игра.