След серия от три поредни победи, Берое не успя да завърши годината с успех и да зимува на четвъртата позиция в Първа лига.

Старозагорци направиха 0:0 с Монтана у дома, като трябва сериозно да съжаляват за получилия се резултат, защото играха с човек повече от 16-ата минута на мача.

Националът на Бенин - Давид Кики, по доста глупав начин остави отбора на Монтана с човек по-малко, след като за 16 минути извърши три груби нарушения и си изкара два жълти картона.

От този момент до края на мача играта се развиваше изцяло в половината на гостите, но това така и не доведе до чисто положение пред вратата им.

Берое така и не намери път към вратата на Макенджиев, като за 90 минути отправи само 4 удара, като два от тях бяха точни. Отборът на Монтана нямаше друг избор освен да се защитава, плътно подреден пред собственото си наказателно поле.

В крайна сметка с оглед обстоятелствата, Монтана открадна точката, която изглеждаше като максимум за тима в този мач.

Берое обаче със сигурност трябваше да покаже повече в атакуващ план, за да постигне победата, която бе задължителна за тима.

Така Берое ще зимува на петата позиция с 28 точки от 16 кръга. Старозагорци остават на пет точки от челната тройка в класирането.

Монтана пък ще зимува на 11-а позиция с 14 точки. Тимът от Северозапада е само на три пред последния в класирането Етър, като се очертава тежка борба за оцеляване през пролетта.