Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз не изневери на себе си и раздаде поредната порция глоби.

На днешното си заседание след изиграването на два от отложените мачове в Първа лига, комисията наказа и четирите замесени отбора.

Във вторник ЦСКА спечели гостуването си на Локомотив в Пловдив, а вчера Черно море и Левски направиа нулево реми във Варна.

След двата мача БФС събра глоби на обща стойност от 8600 лева, а най-сериозната санкция е за пловдивския Локомотив. Клубът ще трябва да плати 3000 лева за хвърлени предмети, нецензурни скандирания и използване на лазерни устройства от своите фенове.

Черно море и Левски пък ще платят по 2300 лева. Тези на "моряците" са заради обидни скандирания (1000), възпламеняване на бомбичка (1000) и използване на факли и димки (300).

"Сините" също плащат общо 1300 лева за обидни скандирания и използване на факли и димки, а останалите 1000 са заради хвърлени предмети по пистата на стадиона.

Най-лека е санкцията за феновете на ЦСКА, която е в размер на 1000 лева заради традиционните обидни и нецензурни скандирания, като "червените" също така ще трябва да възстановят нанесените щети по стадион "Лаута".