Националите по футбол ще получат солидна отборна премия, след като победиха с 2:1 Кипър и затвърдиха перфектен старт в Лигата на нациите.

Преди старта на турнира БФС обеща 100 000 евро за отбора, ако спечели 9 точки от първите си 4 двубоя. Футболистите преизпълниха плана и взеха актива още от първите 3 срещи (2:1 над Словения, 1:0 над Норвегия, 2:1 над Кипър) и ще получат бонусите.

Това е и допълнителна мотивация преди мача в Норвегия във вторник, където победа отваря широко вратата към първото място в група 3 на Лига С в надпреварата.

А то може да се окаже идеален допълнителен вариант за класиране на Евро 2020, ако не успеем през квалификациите.

Ситуацията в групата към момента е такава:

България е с 9 точки и 5-2 голова разлика.

Норвегия е на второ място с 6 т. и 3-1.

Кипър има 3 т. и 3-5.

Словения е с 0 точки и 2-5 голов баланс.

Победа в Осло във вторник от 21,45 ч ще ни прати категорично и недостижимо на върха - с 12 точки и 6 повече от втория, плюс превес в преките двубои с него (норвежците). Както и да завърши другият мач във вторник (Словения - Кипър), няма да има отбор на по-близо от 6 т. от България и, на практика, това ни гарантира първото място.

Равенство в Осло ни оставя в чудесна позиция, като една победа от последните два мача - гостуване на Кипър на 16 ноември и домакинство на Словения на 19 ноември, вероятно ще стигне за първото място.

Поражение от Норвегия променя доста нещата, като ще се изравним по точки със скандинавците и битката предстои от равен старт през ноември. Тогава те имат две гостувания - на Словения и Кипър.