Дисциплинарната комисия към БФС произнесе своите наказания след изминалия доста бурен кръг в Първа лига.

Акцент бе дербито на "Герена", което противопостави Левски и Ботев (Пловдив), а опасенията за проблеми между двете публики се орпавдаха.

Двубоят се игра при страхотна атмосфера пред малко над 10 хиляди души, но още преди първия съдийски сигнал напрежението между многобройната гостуваща агитка и част от "сините" фенове в сектор "А" започна.

На няколко пъти през първата част между двете агитки се хвърляха факли и предмети, а напрежението ескалира на почивката.

Тогава от агитката на Ботев започнаха да хвърлят бомбички по сектор "А", като "сините" фенове отвърнаха със същото. Част от привържениците на Левски дори изскочиха на терена, което накара около 150 души от сектор "Б" също да слязат на пистата.

Те се насочиха към сектора за гости, но за щастие огромната бройка полицаи предотврати по-грозни сцени на "Георги Аспрухов".

В този момент се оказа също така, че и един от полицаите е ранен от хвърлена от секотра за гости бомбичка.

Снимка: Bulphoto

Именно заради това най-сурово наказание отнася Ботев, който освен мач без публика, ще трябва да плати и глоба в размер на 9300 лева.

Глоба от 5300 лева ще има и за отбора на Левски, който обаче няма да понесе друго наказание.

Очакваше се и "сините" да останат един мач без публика заради нахлуването на огромна бройка от феновете им на терена.

След заседанието на Дисциплинарната комисия глоба отнесе и отборът на ЦСКА. Той ще трявба да плати 2000 лева и има предупреждение за лишаване от домакинство.