Българският футболен съюз изрично напомни на клубовете, че провеждането на тренировки е категорично забранено.

До официалното изявление се стигна, след появилите се вчера информации и снимки, че играчи на ЦСКА провеждат тренировка на клубната база в Панчарево.

Столичният гранд категорично отрече играчите да са провеждали занимания. Подобно мнение изрази и капитанът Петър Занев, който сподели, че дори и да е имало няколко футболисти на едно място, вероятно са се засекли слуайно.

БФС не адресира съобщението си конкретно към ЦСКА, а призова всички клубове за спазване на мерките.

Ето какво написаха от родната централа:

Във връзка с появилите се информации за провеждане на тренировки във футболни клубове, Българският футболен съюз изрично напомня на всички свои членове, че със заповеди № РД-01-124/13.03.2020 г. и № РД-01-139/19.03.2020 на Министъра на здравеопазването категорично се забранява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни. Провеждането на тренировки от футболни клубове, независимо от възрастта на футболистите, категорично попада под забраната на установените в страната противоепидемиологични мерки. Такива действия не могат да бъдат оправдани с разумни мотиви.

БФС отново призовава осъзнато да се спазват стриктно установените забрани и ограничения, които са гаранция за по-бързото преодоляване на заразата от COVID-19 и завръщане към нормалния начин на живот.