Българският футболен съюз прави всичко по силите си да уреди престижна контрола през март, каквото е и желанието на националният селекционер Илиан Илиев.

Следващата пауза за националните тимове e в края на март, когато ще се играят решителните баражи за място на Европейското първенство.

В същата седмица из останалите континенти ще се играят световни квалификации, докато всички европейски тимове, които не са въвлечени в баражите, ще търсят опция за контроли.

Тъй като датите са от официалния календар на ФИФА, всеки тим ще изиграе поне една контрола, а ако не успее да си договори съперник, то Световната централа служебно ще организира мач.

И тъй като желанието на Илиан Илиев и БФС е въпросната контрола да е със сериозен тим, то от родната централа преговарят с Чехия.

"Тема Спорт" разкрива, че към момента няма категоричен отговор от чешка страна.

Чехия се класира на Евро 2024 и няма друг ангажимент за края на март, но вероятно националния тим на страна преговаря и с други съперници, заради което не дава категоричен отговор на България.

Иначе в началото на февруари предстои жребий за Лигата на нациите, като именно с мачове от турнира ще е запълнена програмата на националите ни през септември, октомври и ноември.

Очаква се родният тим да бъде спаринг партньор в една или две контроли на участници на Евро 2024 преди самото първенство през юни.