БФС пусна отговор на обвиненията за натиск, оказван върху клубни шефове, което бе отправено от Димитър Бербатов и екипа му в понеделник.

Полемиката започна заради искането на опозицията за извънреден конгрес на централата, като досега тя мълчеше по темата.

Днес обаче прати до медиите съобщението си-отговор, като в него е прикачено и видео с думи на няколко футболни функционери като Собственикът на столичния "Академик" Вихър Данчев, благодетелят на ФК "Чико-Бунара" Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион.

Ето какво казва съобщението на БФС:

"Веднага след като Българският футболен съюз стана обект на публични обвинения в натиск спрямо клубовете и на внушения за опити за саботаж на евентуално Общо събрание на БФС, със съюза се свързаха представители на редица родни клубове, които изразиха желанието си лично да отговорят на необоснованите атаки.

Собственикът на столичния "Академик" Вихър Данчев, благодетелят на ФК "Чико-Бунара" Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион бяха категорични, че никой член на зоналните и областните структури на БФС не е правил опит да промени становището им по отношение на входираната на 11.08.2021 г. в деловодството на БФС подписка с искане за свикване на конгрес.

Нещо повече - според футболните деятели подобни обвинения сами по себе си са нонсенс, тъй като Българският футболен съюз, като администратор на спортни състезания, не разполага с лостовете и инструментите за предполагаемия "натиск"."

Прилагаме видеото с думите на футболни босове по темата, което се явява и отговор на БФС на обвиненията.