Ръководството БФС публикува позицията си относно резултатите от проверките на Министерството на младежта и спорта за съвместните дейности между двете институции.

Футболната централа не приема твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на ЕВРО 2015 за юноши у нас, и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв. към министерството.

"Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на ПСФК "Черноморец Бургас" са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти.

След края на ЕВРО 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент "Наследство на състезанието", изискван от УЕФА", пише в позицията на БФС.

Там се казва още, че всички разходи са надлежно отчетени пред Министерството на младежта и спорта още след края на турнира и са приети без възражения.

По това време министър на спорта вече бе Красен Кралев, който заема поста и сега.

"БФС също така не приема твърденията за непризнат разход по "Програма за развитие на детския футбол" в размер 0,001298 процента от общите отпуснати от ММС средства и разполага с необходимите документи и протоколи, за да аргументира позицията си", завършва публикацията на централата.