Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз за втори път в рамките на три дни премести баража, който трябва да определи последния ни представител в европейските клубни турнири.

В него Левски ще посрещне седмия в класирането Арда на "Георги Аспарухов", като мачът ще се проведе в неделя (11.06) от 19 часа.

Това бе и датата, заложена още в началото на първенството преди година. Дата, която се смяташе за фиксирана преди в понеделник спортно-техническата комисия да излезе с решение, че мачът се измества с 24 часа и ще се играе в събота.

Решението породи недоволство от страна на Левски, като "сините" реагираха с остра позиция срещу БФС.

От днес баражът отбово е върнат в оригиналния му час, а като причина БФС изтъква насрочените митинги и протести в столицата в събота, които създават предпоставка за нарушаване на обществения ред.

Ето и какво написаха от БФС:

Спортно - техническа комисия

Решение - 08.06.2023 г

БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК "Левски" Сф и ПФК "Арда" Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС.

Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени. Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК.