Драгомир Драганов ще свири своето четвърто дерби между Левски и ЦСКА тази неделя.

Съдийската комисия към Българския футболен съюз обяви назначенията си за предстоящия кръг, като именно на Драганов е поверено дербито, което ще се проведе в неделя от 14:45 часа.

Негови асистенците ще бъдат Христо Хаджийски и Димо Вълчев, а отговорници за ВАР ще са Георги Кабаков и Радослав Гидженов.

За Драганов това ще бъде четвърто дерби в последните пет години, а любопитното е, че във всеки от досегашните три мача той е показвал червен картон.

Дебютното дерби на Драганов е в самия края на сезон 2018/19, когато борещият се за титлата ЦСКА запазва своите надежди за върха с победа с 2:0. Головете вкарват Тиаго Родригеш и Евандро, а червен картон получава Нуно Реиш от Левски между двете попадения.

През миналия сезон Драгомир Драганов може да се похвали с това, че свири две от трите дербите между "сини" и "червени".

Първото бе спечелено от Левски с 2:0. Отново два късни гола, а червен картон получи Иван Турицов в 90-ата минута.

Драгомир Драганов ръководи и дербито от последния кръг, когато ЦСКА все още имаше шансове да спечели титлата. "Червените" спечелиха мача с 2:0, а тогава изгонените играчи бяха двама - Иван Турицов и Ноа Сонко Сундберг.

Равносметката за Драганов е, че и трите ръководени от него дербита завършват при резултат 2:0, а и в трите има поне по един изгонен играч.