Федерациите ни по футбол, волейбол и баскетбол проведоха обща работна среща с цел дигитализация на спорта.

В присъствието на ръководителите на трите федерации - Борислав Михайлов, Любомир Ганев и Георги Глушков, срещата очерта първите и най-важни стъпки по разработването и интегрирането на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт с помощта на модерните технологии.

По време на събитието бе отчетена необходимостта от интегрирането на технологиите в цялостния спортен процес у нас - задължително условие за постигане на конкуретноспособност на съвременната международна сцена.

Изтъкнати бяха фундаменталните предимства на събирането на актуални данни и използването им в процеса на развитие на млади състезатели, както и плюсовете на въвеждането на модерните технологии за постигане на резултати в реално време.

В същото време БФС пусна и официално съобщение на своя сайт, с което пожела успех на родните клубове преди подновяването на сезона в Първа лига утре.

В официалното съобщение се казва:

"Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов пожелават успех на клубовете от всички нива на футбола ни през стартиращия пролетен полусезон.

БФС още веднъж изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемно протичане на футболните срещи, администрирани от Съюза, и призовава клубовете за тяхното съдействие с цел още по-вълнуващи и атрактивни битки през пролетта на 2023 г.

Използваме възможността да отправим апел към всички участници във футболния процес да спазват правилата на феърплея и честната игра, на толерантността към съперници, длъжностни лица, съдии, медии и фенове, и да напомним, че хулиганството и агресията нямат място в модерния спорт. Убедени сме, че с общи усилия ще създадем всички предпоставки за успешен и интересен втори дял на шампионата.

Още веднъж желаем спортно щастие и късмет на всички отбори!"