Българският национален отбор по футбол може да играе и европейските си квалификации през следващата година на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, пише "БТА".

Стадионът на родния шамион Лудогорец бе използван от националите в мачовете от Лигата на нациите през юни и септември тази година, както и за една контрола срещу Босна през 2018-а.

Младен Кръстачи и неговият щаб са останали доволни от условията в Разград, а вероятно и тежест в случая е имала и препоръка от БФС, за да се играят мачове там. Именно на родната централа бе първоначалното решение да се стигне до двубоите в дома на Лудогорец.

Според появилата се все още непотвърдена информация, БФС ще подаде заявка именно "Хювефарма Арена" да посрещне първия ни домакински мач по пътя към Евро 2024. Той е на 24 март, когато откриваме кампанията с мач срещу отбора на Черна гора.

Следващото домакинство на България е три месеца по-късно срещу Сърбия, като все още няма яснота дали и то ще се проведе в Разград, но със сигурност подобен ход не би бил изненадващ.

От реновирането на стадион "Васил Левски" преди 20 години, българският национален отбор по футбол не бе играл официална среща на друг стадион до този юни, когато с мотив, че го прави за избягване на потенциални ексцесии, БФС реши мачът ни срещу Северна Македония от Лигата на нациите да се играе в Разград.

Сега това може и да се случи в Европейска квалигикация, като освен Черна гора и Сърбия, в групата ни са още тимовете на Унгария и Литва.