Временният президент на БФС Михаил Касабов е стартирал преговори за приятелски мач с Германия по случай вековния юбилей на футбола в България, съобщават от “Труд”. Към момента няма точна дата, но се очаква честването да е през лятото на 2023 година.

"Бундестимът планира две години напред програмата си и затова от рано заявихме намерението си. И на този етап имам уверението на германските колеги, че ако отборите ни не са в една квалификационна група за Евро 2024, мачът ще се организира”, каза Касабов пред изданието. 

Именно благодарение на неговите контакти вече бе уреден подобен мач - през 2002 година, когато националите завършиха 2:2 с германците на стадион “Георги Аспарухов”, а Касабов припомни, че тогава гостите са направили жест към футболния ни съюз.

„Тогава Германия направи жест съгласявайки се приходите от тв правата да останат за България. Касата на БФС беше празна и се нуждаехме от приходи, за да стабилизираме положението. Докато сега поводът е празничен”, добави той.

Също така Касабов сподели още, че прокуратурата е прекратила проверката срещу БФС, започнала след оставката на Борислав Михайлов през октомври 2019.