БФС обяви с кратко съобщение, че е входирал подписката от екипа на Димитър Бербатов, с която се иска предсрочен конгрес във футбола ни.

Преди 6 дни хората на бившия капитан на националния тим опитаха да я внесат по каналния ред, но бяха спрени от дезинфекция в сградата на футболния съюз в Бояна.

Все пак документите влязоха в централата, като според екипа на Бербо те съдържат подписи от 1/3 от клубовете, колкото са необходими за такова искане.

Те желаят конгрес на 21 септември.

"Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС.

След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане", написа днес на сайта си футболният съюз.

Бербатов обяви официално, че ще се кандидатира за поста президент на БФС преди няколко месеца, като се очаква да е най-сериозният претендент на управляващия вече 16 години Борислав Михайлов.