Чрез официалния си сайт БФС приписа основна заслуга за допускането на публика по стадионите на Борислав Михайлов.

Разбира се, че на трибуните ще влизат само притежателите на зелен сертификат, но първоначалната идея е била, те да останат напълно затворени за всички.

От БФС твърдят, че именно апел на Борислав Михайлов към служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, е довела до преразгелждане на решението.

"Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите.

След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка", се казва в официалното съобщение на БФС.

Също така днес бе отбелязана точно година от старта на проекта ВАР в България.

По това време миналата година стартира обучението на реферите ни, след това имаше практически занимания с мачове на юноши, преди системата официално да стане част от Първа лига в заключителната част на миналия сезон.

Системата е влязла в употреба в 57 от 90-те мача до този момент, като всеки път според БФС използването на ВАР е довело до вземане на правилно решение в почти всяка ситауция.

Разбира се, има и неправилни намеси, които са 9, като само пет от тях са оказали значение на футболните мачове. Това са пет случая на "пасивна намеса", довела до грешни отсъждания или неотсъждания на накзателни удари, като в тях основна роля е изиграл субективния фактор, именно преценката на рефера.

На база на тези данни, от БФС изтъкват предимствата на ВАР и нейната ефективност, какакто ползите за родното футболно първенство.