Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз излезе със странен призив преди заключителната фаза от Първа лига.

Очевидно в комисията се съмняват в манипулирането на дадени разултати, за да решат да пуснат това съобщение по-малко от десет дни преди края на сезона.

В него се призовава за феърплей, спазването на честната игра и правилата на етиката, както и опазването на авторитета на българския футбол.

Ето какво написаха от Комисията по етика и феърплей:

"Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз отправя официален призив към всички участници във футболния процес за стриктно спазване на правилата на етиката и честната игра в заключителните кръгове от футболния сезон.

Считаме, че опазването на феърплея и на доверието на футболната общественост към честното и достойно съревнование на терена е ключово за авторитета на българския футбол.

Комисията стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи и поведението на всички участници в тях. Ще се предприемат и прилагат необходимите мерки при констатирани нарушения.

Апелираме футболните фенове да спазват обществения ред на стадионите преди, по време и след двубоите и да не употребяват опасни за живота и здравето пиротехнически средства.

Комисията напомня на организаторите на мачовете да упражняват щателен пропускателен режим за предотвратяване на внасянето на забранени предмети на стадиона.

Обръщаме се към цялата футболна общественост с призив за общи усилия в опазването на имиджа на футбола, феърплея и честната игра!"