Българските национални отбори ще отбележат стогодишнината от дебюта си на международната сцена със специални екипи, разработени от Българския футболен съюз и официалния му партньор Macron.

Днес, 16 декември 2023 година, се навършва точно един век от създаването на БНСФ, с което се дава старт на организирания футбол у нас, а шест месеца по-късно - на 21 май 1924 година, представителният състав на страната ни играе първия си официален двубой.

В чест на кръглата годишнина на националните ни отбори, БФС представя пред спортната общественост единствен по рода си екип, посветен на богатата и успешна история на националните ни отбори в изминалото столетие.

Третата, юбилейна фланелка на България, е в цветова комбинация от старо злато с кралскосини ръкави, а отличителният графичен елемент, подобно на другите два екипа, е релефната материя с мотиви, вдъхновени от Голямата базилика в Плиска.

Ексклузивният юбилеен екип вече е наличен за продажба в онлайн магазина http://store.teambulgaria.bg и във физическия бутик, разположен в Национална футболна база "Бояна", информират от БФС.