Българското футболно първенство продължава да не знае дали ще има изпадащи, макар мачовете между борещите се за спасение тимове вече да приключиха.

Всички очакваха решението на футболната ни централа днес, но от БФС официално обявиха, че нищо няма да решават днес.

Сформираната специална комисия е провела три заседания до този момент, но до решението не се е стигнало. Предстои четвърто заседание, а решение би трябвало да има след края на баражите.

Така отборите на Етър и Монтана, които изпаднаха по спортен път, все още не знаят дали ще са част от елита ни през следващия сезон.

Ботев (Враца) и Септември пък ще играят бараж за място в елита, макар все още да не е ясно колко отбора ще има в Първа лига от следващия сезон.

Към момента тимовете са 14, но Изпълкома преди два месеца предложи, тази бройка да бъде повишена на 16.

Единственото сигурно в цялата ситуация е, че Пирин (Благоевград) и Локомотив (София) влизат в елита, защото заеха първите две места в Втора лига.

Ето какво написа БФС на официалния си сайт:

"Във връзка със сериозния обществен интерес, касаещ работата на експертната комисия, отговаряща за евентуалните промени във формата на първенството в Първа професионална лига, ръководството на Българския футболен съюз информира, че към момента работната комисия е провела три заседания, като в идните дни ще се състои и четвърта заключителна среща.

След окончателното приключване на състезателен сезон 2020/21 и изиграването на баражите по програма, експертната група ще запознае Изпълнителния комитет на БФС с финалното си становище по въпроса".