Българският футболен съюз предостави нова информация за състоянието на национала ни Тодор Неделев.

Капитанът на Ботев (Пловдив) пострада тежко при катастрофата между двата автобуса, превозващи делегацията ни в Тбилиси.

Неделев претърпя сложна операция заради черепно-мозъчната травма, причинена от забилото се парче стъкло в черепа му.

От БФС съобщиха, че състоянието на национала ни е все по-добро, като според прогнозата на опериралия го професор Шота Ингоровка, играчът може да бъде изписан от болницата в следващите три дни.

От централата ни правят всичко възможно, за да осигурият специален санитарен самолет за Неделев, който би предоставил възможно най-добрите и безопасни условия за прибирането му след подобна операция на главата.

Ето какво написаха от родната централа:

"Тежко пострадалият при пътния инцидент на 10 юни в Тбилиси български национал Тодор Неделев е във все по-добро състояние. От днес той вече може да се движи самостоятелно, напълно контактен е и в добро състояние на духа.

Прогнозата на проф. Шота Ингороква, който извърши хирургическата интервенция, е, че Неделев ще бъде изписан от болничното заведение на 16 или 17 юни, а през следващата седмица ще бъде транспортиран обратно в България.

За целта Българският футболен съюз прави всичко възможно, за да осигури санитарен самолет, който би предоставил най-добри условия за безопасното и подходящо от здравословна гледна точка транспортиране на футболиста".

Снимка: БТА