Българският футболен съюз излезе с позиция относно изказването на спортния министър Радостин Василев в национален ефир, където той заяви, че промяната в държавата ще застигне и футболната централа.

Ето какво написа БФС в официалния си сайт:

"Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз остро се противопоставя на публичните внушения, изказани от министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев.

Българският футболен съюз, от позицията на най-голямата спортна федерация у нас, се ръководи от принципите на ФИФА и УЕФА и не позволява намеса в работата си - а всички подобни опити, макар и маскирани като "загриженост", са недопустими.

Припомняме на г-н Василев, че БФС бе обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата.

Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо институцията Български футболен съюз като напълно безпочвени и манипулативни. Изпълнителният комитет на БФС категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони."