С интересна интерпретация на съдебно решение излязоха от БФС.

Както е ясно, преди дни Софийски градски съд анулира решенията от конгреса на БФС, свикан само от 76 клуба (подкрепящи Димитър Бербатов) на 18 март. И обърка още повече ситуацията в битката за поста на №1 в играта у нас.

Решението на съда е, че конгресът е свикан легитимно, но е проведен в разрез с устава на БФС.

Припомняме, че след тази алтернативна сбирка футболната централа изключи голяма част от въпросните клубове, а в разпространеното днес становище твърди, че съдът е обявил тази мярка за легитимна и законна. Ето какво твърдят от ведомството на Борислав Михайлов:

Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата "мероприятие", Българският футболен съюз внася следните уточнения: Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г. Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение.