Футболният съюз защити съдиите от обвиненията в корупция, които предизвикаха разследване в последните седмици.

Председателят на комисията на арбитрите Йордан Сталев бе временно отстранен и разпитан, като се разбра, че работата на реферите от известен период е следена със СРС и има подозрения срещу петима от тях.

В петък временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов е провел работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

На разговорите са присъствали още главният секретар на МВР Ивайло Иванов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и временният председател на Съдийската комисия при Костадин Стоичков

Според сайта на БФС, основната тема на дискусията е била осигуряване на необходимото спокойствие и адекватни условия за работа на съдиите.

"Представителите на държавните органи отново изразиха подкрепата си към водената от БФС политика спрямо арбитрите и администрацията на футбола ни като цяло и преподчертаха готовността си да сътрудничат на съюза с цел нормално протичане на първенствата - пише в съобщението на интернет страницата на футболната централа. - . От своя страна г-н Касабов увери събеседниците си, че Българският футболен съюз ще продължи да съдейства на изпълнителната власт при евентуални сигнали за нередности, като същевременно защити съдийската гилдия с категоричното становище, че репутацията на реферите у нас не би трябвало да бъде уронвана на базата на съмнения и недоказани хипотези."