ЦСКА загуби отново в Европа и на практика се сбогува с шансовете си за място в елиминациите.

Българският представител бе победен в София от Йънг Бойс с 1:0, с което остава с 1 т. от четири мача в Лига Европа. И е единственият отбор в турнира, който не е вкарал гол в груповата фаза.

Тъжното е, че тази вечер изобщо не се видя как това може да се промени. И това не се дължи само на гъстата мъгла, покрила още от първите минути терена на стадион "Васил Левски" и тотално закрила картината за нас, зрителите.

С новата схема на Бруно Акрапович, ЦСКА тръгна смело от първите минути и бе по-агресивния отбор. Босненецът заложи на трима в отбрана, но фланговите футболисти Греъм Кери и Иван Турицов не се чувстваха идеално в роля, която досега са изпълнявали вероятно само на тренировки.

След 15-ата минута устремът на домакините стихна без да е донесъл дори един опасен удар. Гостите взеха инициативата и заиграха на постепенна атака, а ЦСКА с охота прие ролята да е прибран в своята половина.

Снимка: AP/БТА

Това нямаше да е чак толкова лоша стратегия, ако имаше контраатаки, които да застрашат швейцарския шампион. А те липсваха.

Но за успокоение на Акрапович и играчите на "червените", и пред тяхната врата нямаше опасности. И изведнъж, отникъде, в 34-ата минута ЦСКА се озова в ролята на догонващ.

Нсаме, голмайсторът на Йънг Бойс, проби отдясно и опита да върне топката успоредно пред вратата, почти паднал. Юрген Матей опита да блокира и отклони, но не кой знае колко коварно. Вратарят Густаво Бусато се намеси изключително странно и пусна топката зад себе си в мрежата - 0:1.

Нататък футбол почти нямаше, а положения - направо абсурд. Имаше един удар на Стефано Белтраме, спасен от вратаря на гостите, както и две ситуации за гостите на контраатаки, но без точен шут в рамката на Бусато.

Загубата оставя ЦСКА последен в групата с 1 точка, което го обрича на отпадане.

Но далеч по-притеснителното е, че след четири изиграни мача, топката нито веднъж не е попаднала във вратите на съперниците на отбора.

Предстоят мачове с Клуж навън и Рома в София до края на битките в групата.

Всяка точка би била постижение, но най-вече - за престиж.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto