Футболна България очаква с нетърпение петък. На 15 март ще има Конгрес на футболния съюз, на който по принцип трябва да се случат две неща. Първо - да бъде приета оставката на настоящия президент Борислав Михайлов и след това да се проведе гласуване за това кой да го наследи начело на родния футбол.

В последните седмици биваме облъчени от всички кандидати, общо седем на брой, откъде ли не. Но в дните преди така дългоочакваната дата, трима от тях се открояват сериозно спрямо останалите четирима. И не става дума за твърдение, хвърлено просто ей така, а за проверка на движението на ставките за предстоящия Конгрес при букмейкърите.

Които ясно очакват, че оставката на Боби Михайлов ще бъде приета, като тази възможност е оценена на едва 1.01. Вероятността отговорът на този въпрос да бъде "не" пък се равнява на направо космическа възможност, а именно 10.00.

Колкото до надбягването между три коня - става дума за Димитър Бербатов, Михаил Касабов и Георги Иванов - Гонзо. И докато Бербо вече няколко години с всички сили работи за това да се превърне в следващия президент на БФС и "да ни оправи футбола", както преди години бе заявил, то кандидатурите на другите двама - понастоящем част от ръководството, бяха меко казано изненадващи.

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор е считан за фаворит да наследи Михайлов и за това говори и ставката от 2.00 за възможността Бербо да стане президент. След него се нареждат доскорошния вицепрезидент Михаил Касабов (2.75) и Гонзо, който изпълняваше длъжността директор на националните отбори (3.00).

На друго място обаче виждаме нещо съвсем различно - Бербатов (2.25) остава втори в прогнозите за сметка на Касабов (1.57), а Гонзо пак е трети, но вече със ставка от 3.50.

Шансовете на останалите кандидатите - Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов са по-скоро в сферата на изненадите, защото вероятността на който и да било от тях да застане начело на БФС, не е оценена на по-малко от 15.00.

Какво ще се случи предстои да разберем в петък, но едно е ясно - със сигурност няма да скучаем в последния работен ден от седмицата.

Все пак нека не забравяме, че преди две години Бербатов обяви, че е президент на БФС, след като спечели Конгрес, на който гласуваха едва 76 клуба и той беше единствен кандидат за властта, а в онзи момент от централата определиха случилото се като "фарс".

Нещо, което се надяваме да не видим този път, ала нека не забравяме, че живеем в страната на неограничените възможности. Особено когато става дума за футбол.